Aiayu

Aktive filtre

1.000,00 kr.
1.000,00 kr.
700,00 kr.
900,00 kr.
300,00 kr.
400,00 kr.
400,00 kr.
1.500,00 kr.
1.600,00 kr.
1.500,00 kr.
600,00 kr.
600,00 kr.
155,00 kr.
1.000,00 kr.
1.600,00 kr.
1.600,00 kr.
1.400,00 kr.
2.200,00 kr.
2.200,00 kr.
200,00 kr.
200,00 kr.
200,00 kr.
350,00 kr.
2.500,00 kr.
2.500,00 kr.
2.500,00 kr.
2.500,00 kr.
1.000,00 kr.
250,00 kr.
800,00 kr.
1.600,00 kr.
500,00 kr.
545,00 kr.
400,00 kr.

AIAYU 

Vil du gerne udvide din garderobe med bæredygtigt tøj? Og kan du godt lide de enkle detaljer, der tilsammen skaber et unikt design? Med tøjmærket Aiayu får du fortryllende beklædning, der har fokus på tidløse og eksklusivt tøj med respekt for miljø og gode arbejdsforhold. Her møder du skandinavisk design og boliviansk håndværk til moderigtige kvinder. I vores udvalg her på siden kan du bl.a. bestille alt fra skjorter, nattøj, accessories, bukser, nederdele og bluser. Hos Abelone er vi nemlig vilde med elegante varer, og Aiayu er ingen undtagelse. Se vores sortiment herunder og forkæl dig selv med hverdagsluksus kombineret med godt miljø.

Bæredygtig luksus

Kollektionen hos Aiayu har siden sin begyndelse i 2005 vokset sig til en tidløs, holdbar og bæredygtig garderobe. Da danske Maria Høegh Heilmann, som står bag ved Aiayu, besøgte Bolivia for første gang, opdagede hun de mange fordele ved den bløde lamauld samt de velbevarede strikketraditioner i landet. Navnet Aiayu udtales ai-ya-yu og betyder “sjæl” på det oprindelige Aymara sprog fra Bolivia. Og netop respekten for denne “sjæl” er kommet med videre i tøjet. Materialer som lamauld, økologisk bomuld og cashmere gør, at du er sikret en garderobe bestående af godt håndværk. 

Størstedelen af brandets produkter er lavet af lamauld, der ikke ses særlig ofte på det skandinaviske marked. Denne form for materiale er ekstra behagelig og dejlig på din hud, fordi de grove hår er sorteret fra, så kun den bløde, inderste lamauld bliver beholdt. Og så er ulden produceret under principperne i FN’s Global Compact. Som du måske har bemærket, er farverne simple og enkle. Det er med andre ord “ready to wear” items, som højst sandsynligt vil blive dit nye udgangspunkt i din holdbare og bæredygtige garderobe.

Vil du gerne udvide din garderobe med bæredygtigt tøj? Og kan du godt lide de enkle detaljer, der tilsammen skaber et unikt design? Med tøjmærket Aiayu får du fortryllende beklædning, der har fokus på tidløse og eksklusivt tøj med respekt for miljø og gode arbejdsforhold. Her møder du skandinavisk design og boliviansk håndværk til moderigtige kvinder. I vores udvalg her på siden kan du bl.a. bestille alt fra skjorter, nattøj, accessories, bukser, nederdele og bluser. Hos Abelone er vi nemlig vilde med elegante varer, og Aiayu er ingen undtagelse. Se vores sortiment herunder og forkæl dig selv med hverdagsluksus kombineret med godt miljø.

Filosofien bag Aiayu

Vil du gerne være med på moden og samtidig vise, at du tænker over dine køb? Vælger du at iklæde dig et par bukser, en kjole eller fin taske fra Aiayu, signalerer du ikke blot en moderigtig stil - du viser også, at du er bevidst omkring klimapåvirkning fra tøjproduktion i modebranchen. Hos Aiayu er det ikke alene tøj, der holder dig moderne og tilpas, men er samtidig godt for din grønne samvittighed. For selvom alle materialerne bliver produceret i Bolivia, Indien og Nepal er det med respekt for gode arbejdsforhold, den lokale kultur og med så lav påvirkning af miljøet som muligt.

Filosofien bag Aiayu er desuden baseret på en etisk forsvarlig produktion. Det indebærer bl.a. fokus på fair trade, uddannelse, social ansvarlighed og miljørigtig produktion. Selv beskriver Aiayu på deres hjemmeside, at tøjets oprindelse, den bæredygtige produktion og miljøpåvirkning er lige så vigtigt som det æstetiske. Missionen er, at du kan få klassiske og tidløse produkter i høj kvalitet - mens en 100% ansvarlig forretningspraksis kører Aiayu videre. Kombinationen af disse elementer skaber et luksuriøst produkt, du stolt kan vise frem. Med et køb fra Aiayu har du tøj og accessories, der holder.

Er det småkoldt udenfor? Prøv for eksempel at sammensætte en lang nederdel med en strik i samme nuance og tilføj en skuldertaske fra Aiayu med praktiske detaljer. Vælger du denne kombination, kan du udstråle et casual, men alligevel moderne og moderigtigt look. Skal du til en festlig begivenhed eller være formel på arbejdet? Her kan du gå efter at tage en klassisk blå skjorte på og tilføje et par tætsiddende bukser eller en nederdel. Når du vil slappe af i sengen eller på sofaen, kan du hoppe i en løs strik lavet af blød cashmere eller en badekåbe i 100 % økologisk bomuld. De mange muligheder og den gode kvalitet fra Aiayu vil din hud og miljøet lovprise dig for.

Sådan plejer du skånsomt dit uldtøj

Da en stor del af materialerne i udvalget er lavet af uld og bomuld, er det vigtigt, at du også bevarer den gode kvalitet. Det er nemlig ikke ikke helt ligegyldigt, hvordan du vasker det. Uld er fra naturens side skabt til at beskytte mod temperatursvingninger og skiftende vejrforhold - perfekt til det skiftende vejr i Danmark. Til gengæld skal det meste tøj enten vaskes i hånden eller kan blive ødelagt ved for meget bevægelse under vask. Så hvad gør du for at pleje dit uldtøj fra Aiayu og andre mærker? Vi giver dig her fem vigtige tips:

1. Følg altid vaskeanvisningen: Kig altid efter mærket på produktet, så du er sikker på, at du vasker det korrekt. Det meste uldtøj kan heldigvis vaskes i maskinen.

2. Fjern nænsomt pletter: Pletter på uld skal fjernes, før det tørrer ind. Gnid eller gnub aldrig på pletten, da det kan skabe “støvede” områder på tøjet.

3. Brug et mildt vaskemiddel: Vasker du uld i vaskemaskinen, anbefaler vi et vaskemiddel til finvask, men du kan også vaske uden vaskemiddel.

4. Undgå høje temperaturer: Uld tåler ikke høje temperaturer i maskinvask, så vælg under 40 °C. Du behøver ikke frygte, at uldtøjet krymper i vask.

5. Centrifugér til slut: Uldprodukter kan tåle centrifugering i vaskemaskinen, men du kan også hænge det til tørre på en bøjle eller faldt liggende på tørrestativet.

Skal jeg vaske mit nye Aiayu tøj før jeg tager det i brug?

Aiayu støtter Miljøministeriets initiativ, der vil skabe opmærksomhed omkring vores tøjs kemiske fodspor. Målet har fra begyndelsen været aktivt at reducere og undgå kemiske tilsætninger af hensyn til planeten, kunder og de mennesker, der fremstiller tøjet. Aiayu bestræber sig på at holde sine produkter så rene og tæt på naturen som muligt. Aiayus bomuldsstyles er alle økologiske og GOTS-certificerede, hvilket betyder, at hvert trin i forsyningskæden bliver nøje kontrolleret af miljømæssige og sociale hensyn. At have GOTS-certificering sætter strenge krav til al brug af kemikalier, såsom farvestoffer, hjælpestoffer og øvrige kemikalier. En stor del af Aiayus strik er ufarvet, da de foretrækker de naturlige farver. Når Aiayus produkter er farvede, er det altid med AZO-fri og EU REACH standardfarver, for at sikre sikkerheden for kunder og produktionspartnere. Netop derfor mener Aiayu heller ikke at det er nødvendigt at vaske dit nye Aiayu tøj, inden du tager det i brug. Aiayu går ind for at reducere antal vaske, da hver vaskecyklus kræver en betydelig mængde vand. Prøv i stedet at lufte dit tøj for at give det en frisk duft, og vent med vask til det er en absolut nødvendighed, f.eks. ved synligt snavs eller andre gener.

Køb Aiayu hos Abelone

Hos Abelone har vi et håndplukket sortiment af solide danske og internationale designere. Vi vil nemlig gerne hjælpe dig med at skabe en tøjstil, der emmer af kvalitet, godt håndværk og unikt design, samt bæredygtig forarbejdning og materialer. Kig efter vores varekategorier på webshoppen og bestil alt fra bukser til kjoler med hjem. Har du lyst til at mærke tøjet, skoene, smykkerne eller vores beauty med dine egne fingre? Vores fysiske butik ligger i Holte på Sjælland, hvor du altid er velkommen til at kigge forbi. Her vil vi naturligvis stå klar til at betjene dig, hvis du har brug for det. Skal det gå hurtigt og hjemme fra sofaen, kan du selvfølgelig også nyde god service via vores webshop.

Tilmeld dig Abelones nyhedsbrev 

Vil du gerne være på forkant og have besked om nyheder i Abelone? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende sørger for at holde dig opdateret med nyheder, trends og invitationer til arrangementer i Abelone. 

Du tilmelder dig her: Tilmeld dig vores nyhedsbrev.